A grafológiai elemzésről

A grafológus a sztenderdtől való eltérést vizsgálja az elemzés során. A sztenderd, etalon az általános iskolában tanult norma, ahogyan megtanuljuk formálni az egyes betűket, az ábécé betűit. A normaírástól való eltérésben rejlenek az író személy egyéni sajátosságai, személyiségjellemzői.

Az írásban különböző, az író személyre jellemző mozgások rögzülnek, és ezen mozdulatok a grafológia módszereivel elemeikre bonthatók. Ezután pedig a grafikai forma személyiségjellemzőkkel hozható kapcsolatba.

A grafológia egyik alaptörvénye, hogy nincs két egyforma kézírás, tehát nincs két egyforma ember.
A kézírások különbözősége az emberek egyediségét jelenti.

A grafológia alkalmazási területei

A grafológia az élet számos területén alkalmazható, akár a családi és magánéletben, gyermeknevelés során, akár a munkahelyen, céges keretek között.

A grafológiai elemzés felhasználása igencsak sokrétű. Egyik fő területe az önismereti személyiség mátrix, amely önmagunk teljesebb megismerését, és elfogadását segíti elő, hét fő területre felosztva.

A másik központi terület a pályaválasztási, illetve pályamódosítási tanácsadás, utalva itt arra, hogy kortól függetlenül szükség lehet iránymutatásra, merre induljon tovább az ember karrierje építése során.

Az interperszonális grafológia több területet ölel át: párkapcsolati összeillőség formájában jól használható a kézírás elemzés, elősegítve egymás őszinte megismerését, felállítva egy összeillőségi mutatót, és nem utolsó sorban a konfliktusok kezelésében és megoldásában való hathatós segítségnyújtást.

A családi dinamika feltárása, családon belüli kapcsolatok megértése, kezelése, és a gyermekneveléssel együtt járó feladatok segítése is az a terület, ahol nap mint nap hasznát vehetjük annak, mit üzen saját és családtagjaink kézírása.

Ezen túlmenően munkahelyi körülmények között is vannak alkalmazási területei a grafológiának, kezdve a pályázatok szűrésével, valamint a munkatársak kiválasztásával, a team építésen keresztül akár kompetencia leltár elkészítéséig.

Érdekes terület még az asztrológia és a grafológia összekapcsolása, amikor is a születési horoszkópban szereplő bolygóállások személyiségünkben való kifejeződését és megnyilvánulási formáit tárom fel a kézírás és a radix-képlet összevetésével. Ez egy nagyon összetett eljárás, de ajánlom mindenki figyelmébe, aki igazán mély önismeretre szeretne szert tenni, és aki hisz abban, hogy a földi élet célja a személyiségfejlődés.

További információ és megrendelés:

Kiss Beáta

kiss.beata@grafobuvar.hu

kiss.beata@vipmail.hu

06-20-386-0571