Konfliktuskezelés – konfliktus-térkép

A konfliktusok mindennapi jelenségei egy kapcsolatnak, nézeteltérés, összetűzés, vita, veszekedés formájában. Ez természetes velejárója egy együttélésnek, tehát nem az az elsődleges cél, hogy minden konfliktust megszüntessünk, hanem hogy kezelhetőbbé tegyük a konfliktusokat, úgy, hogy lehetőleg mindkét fél további sérelmek begyűjtése nélkül tegyen pontot az összetűzés, és ne a párkapcsolat végére.

A konfliktusok forrása, folyamata, és végkifejlete sokban függ a két fél személyiségétől, konfliktushoz való viszonyulásától, problémamegoldó és kommunikációs készségétől. A megoldás megtalálása érdekében tudnunk kell meghallgatni a másikat, megpróbálni megérteni az ő nézőpontját, és tudnunk kell érthetően és egyértelműen tálalni a másik felé, mi is a mi problémánk, és elégedetlenségünk forrása.

grafológiai konfliktus-térkép

A Thomas-Kilman-féle megközelítés alapján öt típusú konfliktuskezelési magatartást különböztethetünk meg:

  1. versengő
  2. problémamegoldó
  3. kompromisszumkereső
  4. elkerülő
  5. alárendelő, alkalmazkodó

A kézírás grafológiai elemzésével feltárásra kerül, hogyan viszonyul a nő és a férfi egy konfliktushelyzethez, milyen konfliktuskezelési módokat részesítenek előnyben, milyen jellegű megoldási módok jellemzik őket. Láthatóvá válik, melyikük a dominánsabb, melyikük az alkalmazkodóbb fél, ki az aki hamarabb beadja a derekát. És egyáltalán ki az, aki meri kezdeményezni a vitát, és esetleg ki az, aki inkább magában tartja a problémákat.

A grafológiai konfliktus-térkép segít tisztábban látni önmagunkat, illetve jobban megértenünk társunkat egy olyan szituációban, amikor nem a hűvös elme kapja a főszerepet.

A párkapcsolati konfliktus-térkép ára 10.000 Ft/ fő

Információ és megrendelés:

Kiss Beáta

06-20-386-0571

kiss.beata@vipmail.hu