Vágykép-konfliktus

Ahogyan tudatunk szerkezete, úgy ellenkező neműségünk is négyes tagozódású, ahogyan az elemek is négyfelé oszlanak: tűzre, vízre, levegőre és földre. Mind a négy tényező bennünk szunnyad kibontakozásukra várva, amely azonban nem mindegyiknek sikerül egyformán. A mélypszichológia és az asztrológia is egyetért abban, hogy minden személyben a négy elemből egy, esetleg kettő több teret nyer a többihez képest. A többi elem csak az ellenkező nemmel való párkapcsolati tapasztalatok során bontakoznak ki bennünk. Amikor végre ezek a háttérben maradt tényezők kibontakoznak bennünk, akkor tör ránk a vágykép konfliktusa.

Az asztrológia segít megérteni, hogy miről is van szó, és a legtöbb párkapcsolatban miért üti fel a fejét a vágykép-konfliktus. Az asztrológiai tapasztalatok szerint tudattalanul is olyan partnert választunk, amely kiegészíti a mi hiányzó elemünket. Ugyanakkor ott él bennünk a vágykép, hogy milyen legyen az ideális partnerünk. Ez a belső minta a nőben lakozó animus, melyet a Mars és a Nap bolygók képviselnek, illetve a férfiban rejtőző anima, melyet a Vénusz és a Hold testesít meg.

Mivel olyan partnerhez vonzódunk, aki megtestesíti számunkra a hiányzó elemünket, esélytelen, hogy az animust illetve animát megtestesítő bolygók a hiányzó elemünket képviseljék, mert akkor nem az lenne a hiányzó elemünk. És mivel valószínűtlen, hogy a vágyképünket jelző két bolygó olyan jegyben álljon, amely a hiányzó elemünk csoportjába tartozik, kialakul az ellentét az eleinte számunkra vonzó valós partner jellemvonásai és a vágyképünket alkotó jellemvonások között. Ez a vágykép konfliktus.

Tehát hajlamosak vagyunk olyan emberrel kapcsolatot létrehozni, aki kiegészít minket, mert erős az az eleme, amelyik belőlünk hiányzik, viszont nem, vagy csak részben felel meg a bennünk élő belső vágyképünknek. Emiatt idővel ráébredünk, partnerünk nem is olyan, amilyennek megismertük, mert a vágykép, melyet rá akarunk vetíteni párunkra, nem teljesen igazodik személyiségéhez, pontosabban nem is olyan jellemvonásokkal rendelkezik, mint amilyenekkel a vágyképünk alapján fel akarjuk őt ruházni.

Kézírásunk elemzésével, illetve a radix-képletünkkel való összevetése során fény derül, milyen vágyképet hordozunk magunkban, és ezzel szemben melyik a hiányzó elemünk, amelyet társunk valószínűleg megtestesít számunkra. Társunk kézírása és születési-képlete összevetésével pedig világossá válik, kedvesünk mely jellemvonások tekintetében felel meg vágyképünknek, illetve melyek azok a pontok, melyek a vágykép-konfliktus lehetőségét magukban hordozzák. Ezáltal könnyeben megérthetjük egymás lelki működését, és könnyebben felszínre kerülnek azok a lelki mechanizmusok, melyek sok konfliktusnak az alapját képezhetik.

A vágykép-konfliktus feltárásához mindkét fél, férfi és nő születési adataira– születési hely, születési év, hónap, nap, óra, perc- szükség van, illetve mindkét fél saját kezű kézírására is szükség van, amely gyakorlatilag egy kézzel írott levél.

További információ és megrendelés:

Kiss Beáta

kiss.beata@grafobuvar.hu

kiss.beata@vipmail.hu

06-20-386-0571