Konfliktuskezelés – konfliktus-térkép

A konfliktusok mindennapi jelenségei egy kapcsolatnak, nézeteltérés, összetűzés, vita, veszekedés formájában. Ez természetes velejárója egy együttélésnek, tehát nem az az elsődleges cél, hogy minden konfliktust megszüntessünk, hanem hogy kezelhetőbbé tegyük a konfliktusokat, úgy, hogy lehetőleg mindkét fél további sérelmek begyűjtése nélkül tegyen pontot az összetűzés, és ne a párkapcsolat végére.

A konfliktusok forrása, folyamata, és végkifejlete sokban függ a két fél személyiségétől, konfliktushoz való viszonyulásától, problémamegoldó és kommunikációs készségétől. A megoldás megtalálása érdekében tudnunk kell meghallgatni a másikat, megpróbálni megérteni az ő nézőpontját, és tudnunk kell érthetően és egyértelműen tálalni a másik felé, mi is a mi problémánk, és elégedetlenségünk forrása.

grafológiai konfliktus-térkép

A Thomas-Kilman-féle megközelítés alapján öt típusú konfliktuskezelési magatartást különböztethetünk meg:

  1. versengő
  2. problémamegoldó
  3. kompromisszumkereső
  4. elkerülő
  5. alárendelő, alkalmazkodó

A kézírás grafológiai elemzésével feltárásra kerül, hogyan viszonyul a nő és a férfi egy konfliktushelyzethez, milyen konfliktuskezelési módokat részesítenek előnyben, milyen jellegű megoldási módok jellemzik őket. Láthatóvá válik, melyikük a dominánsabb, melyikük az alkalmazkodóbb fél, ki az aki hamarabb beadja a derekát. És egyáltalán ki az, aki meri kezdeményezni a vitát, és esetleg ki az, aki inkább magában tartja a problémákat.

A grafológiai konfliktus-térkép segít tisztábban látni önmagunkat, illetve jobban megértenünk társunkat egy olyan szituációban, amikor nem a hűvös elme kapja a főszerepet.

Konfliktuskezelés a munkahelyen kézírásvizsgálattal!

A munkahelyen számos kihívással meg kell küzdenünk a határidőktől kezdve a feladatok megoldásán át egészen a másik megértéséig. Utóbbi nem is olyan könnyű, mint azt gondolnánk, ahogyan az sem, hogy saját magunkat kifejezzük. Gyakran fullad egy beszélgetés nézeteltérésbe, egy vita konfliktusba. Hogyan lehet az ilyen buktatókat kivédeni? Az egyik út a kézírásvizsgálat.

Igen, a grafológia ahhoz is képes hozzásegíteni minket, hogy egy konfliktust eredményesen megoldjunk. Szeretne végre továbblépni, maga mögött hagyni a felesleges csatározásokat, és új szintre helyezni a munkatársaival való kapcsolatát? Keressen fel minket bizalommal és kérje szolgáltatásainkat, rendeljen kézírásvizsgálatot! A kézírásvizsgálattal nagy lépést tehet előre a munkahelyi konfliktuskezelésben is, lehetősége nyílik jobban megismerni a másikat, a szituációt és így a megoldást is!

Feltüntetett elérhetőségeinken azonnal kapcsolatba léphet velünk, és kérhet árajánlatot!

Konfliktuskezelés a munkahelyen kézírásvizsgálattal!

A párkapcsolati konfliktus-térkép ára 10.000 Ft/ fő

Információ és megrendelés:

Kiss Beáta

06-20-386-0571

kiss.beata@vipmail.hu